Monte kocke je poslastica koja obara sa nogu i najveće sladokusce! Vrlo je izdašna, a ukus joj je prosto neodoljiv! Sjajan je desert za sve vaše posebne prilike, ali i za porodična okupljanja.
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike šećera
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml čokoladnog mleka za zalivanje kore

Sastojci za beli fil:
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 8 kašika gustina
- 200 g maslaca
Sastojci za taman fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 200 g evrokrema
Priprema kora:
Razdvojite žumance od belanceta pa umutite posebno belance sa prstohvatom soli. U žumance dodajte šećer pa mutite penasto, zatim vodu, pa onda brašno i kakao sa praškom za pecivo. Kada sve to umutite, dodajte smesi umućene belance.

Pecite na 200 stepeni oko pola sata, samo prosudite kada je biskvit pečen.
Blago prohlađen biskvit zalijte sa 100 ml mlakog čokoladnog mleka.
Primrepa belog fila:
Skuvajte mleko pa dodajte šećer i gustin. Kada smesa provri i zgusne pustite da se ohladi pa onda dodajte maslac.

Priprema tamnog fila:
Zagrejte slatku pavlaku u šerpici i taman kada bude spremna da proključa sklonite je sa ringle pa dodajte čokoladu za kuvanje. Kada se rastopi dodajte i evrokrem. Dobro izmešajte pa pustite da se prohladi.
Ređajte kolač tako što ćete prvo da stavite koru, pa beli fil, pa tamni fil.