MONTE KOCKE PO NAJBOLJEM RECEPTU: Kremastiji kolač niste probali, a ukusu je IZVANREDAN, idalan je za svaku priliku

Recepti
23:41h Autor:
MONTE KOCKE PO NAJBOLJEM RECEPTU: Kremastiji kolač niste probali, a ukusu je IZVANREDAN, idalan je za svaku priliku
Foto: Thinkstock

Monte kocke je poslastica koja obara sa nogu i najveće sladokusce! Vrlo je izdašna, a ukus joj je prosto neodoljiv! Sjajan je desert za sve vaše posebne prilike, ali i za porodična okupljanja.

Sastojci za koru:

  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike tople vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml čokoladnog mleka za zalivanje kore
čokoladno mleko
foto: Shutterstock

Sastojci za beli fil:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika gustina
  • 200 g maslaca

Sastojci za taman fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 200 g evrokrema

Priprema kora:

Razdvojite žumance od belanceta pa umutite posebno belance sa prstohvatom soli. U žumance dodajte šećer pa mutite penasto, zatim vodu, pa onda brašno i kakao sa praškom za pecivo. Kada sve to umutite, dodajte smesi umućene belance.

Belance, Žumance, Jaja
foto: Shutterstock

Pecite na 200 stepeni oko pola sata, samo prosudite kada je biskvit pečen.

Blago prohlađen biskvit zalijte sa 100 ml mlakog čokoladnog mleka.

Primrepa belog fila:

Skuvajte mleko pa dodajte šećer i gustin. Kada smesa provri i zgusne pustite da se ohladi pa onda dodajte maslac.

Crna čokolada, Čokolada, Tamna čokolada
foto: Profimedia

Priprema tamnog fila:

Zagrejte slatku pavlaku u šerpici i taman kada bude spremna da proključa sklonite je sa ringle pa dodajte čokoladu za kuvanje. Kada se rastopi dodajte i evrokrem. Dobro izmešajte pa pustite da se prohladi.

Ređajte kolač tako što ćete prvo da stavite koru, pa beli fil, pa tamni fil.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs