Obavezno probajte

PUNJENI LUK: Ovo jelo uopšte nije teško napraviti, a preukusno je i veoma zanimljivo izgleda

Samo pažljivo izvadite unutrašnjost koju ćete kasnije na puniti mesom

Recepti
Autor:
PUNJENI LUK: Ovo jelo uopšte nije teško napraviti, a preukusno je i veoma zanimljivo izgleda
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 4-5 velikih glavica crnog luka * 400 g mlevenog mesa * 1 crvena paprika (sveža ili pečena) * so, biber * 1 kašika ulja * 200 ml supe od kocke * kačkavalj ii mocarela za posipanje

Punjeni Luk
foto: Youtube Printscreen / BarbecueWeb

Priprema:

1. Skinuti ljusku s luka i odseći korenasti vrh. Izdubiti unutrašnjost kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na papirni ubrus da se dobro ocedi.

2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno sa iseckanim lukom. Dodati so i biber.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i staviti ga u pleh u koji ste sipali malo ulja. Naliti ključalom supom i peći 40 minuta.

4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač ili krompir-pire.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs