LAGANA VEČERA KOJA NE GOJI, A SPREMA SE ZA 3 MINUTA: Brusketi sa povrćem bez uključivanja rerne

Recept za večeru, da prste poližete

Recepti
20:28h Autor:
LAGANA VEČERA KOJA NE GOJI, A SPREMA SE ZA 3 MINUTA: Brusketi sa povrćem bez uključivanja rerne
Foto: Shutterstock

Posle silnih praznika koji su iza nas, potrebna nam je i laganija hrana. Naravno, ukoliko je moguće spremiti je bez uključivanja šporeta, to je još jedan veliki plus.

Brusketi su idealni kao lagano predjelo ili večera. Na prepečeni hleb možete staviti bilo koje dodatke. Kada je paradajz u pitanju, neizostavna mi je klasična kombinacija sa mocarelom, maslinama, bosiljkom i maslinovim uljem.

Brusketi
foto: Shutterstock

Ova kombinacija je prilično dijetalna, jer od ugljenih hidrata ide samo hleb, ali kriška prepečenog, što je neuporedivo manje kalorično od običnog hleba, svežeg.

Sastojci

• 2 paradajza • 100g mocarele • 100g crnih maslina • 1 čen belog luka • so, biber, origano • bosiljak • masinovo ulje • baget ili hleb po želji

Brusketi
foto: Shutterstock

Priprema

Hleb iseći na kriške debljine oko 1cm i tostirati u tostu ili blago propržiti na maslinovom ulju. U činiji sjediniti seckan paradajz, mocarelu, masline, so, biber, origano, bosiljak i malo maslinovog ulja. Kada je hleb gotov, čenom belog luka preći preko površine kriške, kako bi beli luk ostavio suptilnu notu svog ukusa. Kašikom staviti dodatke na hleb. Servirati na tanjiru i preliti sa malo maslinovog ulja.

*Dodatni savet: Ukoliko koristite baget, secite kriške pod uglom, kako bi površina na koju stavljate dodatke bila veća. Pazite da parčići ne budu pretanki, kako bi mogli da izdrže sve dodatke bez lomljenja i savijanja. Beli luk, kojim ste prešli preko površine hleba, možete iseckati i dodati u smesu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs