Za pripremanje sarajevskih klepa potrebni su sledeci sastojci:
Za testo:
- - 500 gr brasna,
- - malo soli, -
- 1 kašika ulja,
- - 1 jaje
Za fil:
- - 250 gr mlevenog juneceg mesa,
- - 1 luk srednje veličine,
- - 1 supena kasika biljnog zacina,
- - malo soli,
- - malo bibera
Za preliv:
- - 50 gr putera,
- - 1 supena kašika crvene paprike,
- - 200 ml jogurta,
- - 1 supena kašika pavlake,
- - malo peršuna
Kada pripremate testo, dodajte sve sastojke, pa ih izmešajte mikserom.
Podelite testo na dva dela i premažite uljem. Ostavite oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Zatim u činiju dodajte sastojke za fil. Ručno ih izmešajte i sjedinite. Oklagijom razvucite testo. Okruglom čašom izdubite testo na što više delova. U svaki od njih stavljajte fil koji ste prethodno sjedinili.
Preklopite testo. Krajeve izreckajte viljuškom.
Ubacite klepe u vrelu posoljenu vodu i stavite da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu.
Zatim u posebnu činiji umutite sastojke za preliv. Prelijte klepe.
Uživajte i prijatno.