RECEPT ZA SARAJEVSKE KLEPE, TRADICIONALNO BOSANSKO JELO: Kombinacija testa i junećeg mesa stvara simfoniju ukusa

Ovo tradicionalno bosansko jelo nije teško pripremiti i većina ga je već i probala, a danas vam donosimo recept za tzv. sarajevsku varijantu

Recepti
Autor:
RECEPT ZA SARAJEVSKE KLEPE, TRADICIONALNO BOSANSKO JELO: Kombinacija testa i junećeg mesa stvara simfoniju ukusa
Foto: preentscreen/Youtube

Za pripremanje sarajevskih klepa potrebni su sledeci sastojci:

Za testo:

  • - 500 gr brasna,
  • - malo soli, -
  • 1 kašika ulja,
  • - 1 jaje

Za fil:

  • - 250 gr mlevenog juneceg mesa,
  • - 1 luk srednje veličine,
  • - 1 supena kasika biljnog zacina,
  • - malo soli,
  • - malo bibera

Za preliv:

  • - 50 gr putera,
  • - 1 supena kašika crvene paprike,
  • - 200 ml jogurta,
  • - 1 supena kašika pavlake,
  • - malo peršuna

Kada pripremate testo, dodajte sve sastojke, pa ih izmešajte mikserom.

Podelite testo na dva dela i premažite uljem. Ostavite oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Zatim u činiju dodajte sastojke za fil. Ručno ih izmešajte i sjedinite. Oklagijom razvucite testo. Okruglom čašom izdubite testo na što više delova. U svaki od njih stavljajte fil koji ste prethodno sjedinili.

Preklopite testo. Krajeve izreckajte viljuškom.

Ubacite klepe u vrelu posoljenu vodu i stavite da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu.

Zatim u posebnu činiji umutite sastojke za preliv. Prelijte klepe.

Uživajte i prijatno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs