Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 1 l vode
- 80 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- cimet po ukusu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
1. Jabuke operite, oljuštite i izvadite semenke i isecite na kriške, pa ih stavite u litar kipuće vode. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Kuvajte oko 15 minuta.
2. Kad se malo prohladi, dodajte polovinu limuna isečenu na kolutiće, da bi se zadržao vitamin C. Dodajte i par suvih šljiva ili brusnica, ako volite, nije obavezno.
3. Savet: Očišćeno, oprano i isečeno voće kuvajte uvek u vreloj zaslađenoj vodi da se ne bi raspalo prilikom kuvanja.
3. Savet: Očišćeno, oprano i isečeno voće kuvajte uvek u vreloj zaslađenoj vodi da se ne bi raspalo prilikom kuvanja.
Umesto kafe, večeras sebi skuvajte kompot od jabuka i nećete pogrešiti
Umesto kafe, večeras sebi skuvajte kompot od jabuka i nećete pogrešiti
Budi deo Stil zajednice.