Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 1 l vode
  • 80 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • cimet po ukusu
stockphotocompoteofdriedfruitsandspices87543175.jpg
Foto: Shutterstock
stockphotocompoteofdriedfruitsandspices87543175.jpg
Foto: Shutterstock

1. Jabuke operite, oljuštite i izvadite semenke i isecite na kriške, pa ih stavite u litar kipuće vode. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Kuvajte oko 15 minuta.

2. Kad se malo prohladi, dodajte polovinu limuna isečenu na kolutiće, da bi se zadržao vitamin C. Dodajte i par suvih šljiva ili brusnica, ako volite, nije obavezno.

3. Savet: Očišćeno, oprano i isečeno voće kuvajte uvek u vreloj zaslađenoj vodi da se ne bi raspalo prilikom kuvanja.

3. Savet: Očišćeno, oprano i isečeno voće kuvajte uvek u vreloj zaslađenoj vodi da se ne bi raspalo prilikom kuvanja.

Umesto kafe, večeras sebi skuvajte kompot od jabuka i nećete pogrešiti

Umesto kafe, večeras sebi skuvajte kompot od jabuka i nećete pogrešiti