FRANCUZI PRAVE OVU SUPU OD LUKA KAO VRHUNSKI DELIKATES: Neverovatno je ukusna i zdrava, svaka kašika krepi telo

Kuvani luk je poznat kao odličan za sprečavanja kašlja i podizanje imuniteta, a ova supa je samo ukusnija verzija narodnog leka

Recepti
Autor:
FRANCUZI PRAVE OVU SUPU OD LUKA KAO VRHUNSKI DELIKATES: Neverovatno je ukusna i zdrava, svaka kašika krepi telo
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 1kg crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 100 grama maslaca
  • so i biber, malo šećera
  • 1 kašika brašna
  • 50 ml crnog vina
  • 1 l goveđeg bujona
  • lovorov list
  • prepečen hleb sa kačkavaljom

Priprema: Na maslacu prodinstati crni luk dok ne postane staklast, a potom mu dodati so i biber, beli luk, kašiku šećera i kašiku brašna. Promešati i kada krene da se lepi za dno šerpe dodati vino. Promešati, dodati lovor i goveđi bujon (ja bujon dobijem nakon par sati kuvanja šuplje goveđe kosti). Dodati još malo začina po ukusu.

Prepeći hleb na koji ste dodali i malo kačkavalja ili nekog masnog sira. Kada servirate u činiju supu, dodati i krišku prepečenog hleba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs