Prijatno!

RIŽOTO SA SPANAĆEM: Odlično i sito jelo bez mesa fenomenalnog ukusa

Kad imate spanaća, kombinujte ga s pirinčem, odličan su tandem za dobar ručak

Recepti
Autor:
RIŽOTO SA SPANAĆEM: Odlično i sito jelo bez mesa fenomenalnog ukusa
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 1/2 kg spanaća * 4 čena belog luka * 300 g pirinča * 10 g maslaca * 2-3 kašike ulja * 2 pune kašike rendanog parmezana * 2 kocke za supu od povrća * so, biber * po želji malo muskatnog oraščića

Rižoto
foto: Profimedia

Priprema:

1. Očistite, operite i ocedite spanać, sitno ga iseckajte, pa pržite na ulju. Ako je zaleđen, brikete direktno stavite na ulje. Kad tečnost ispari, dodajte iseckani beli luk i pirinač, posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri dodajući po potrebi supu koji ste prethodno skuvali od kocke.

2. Pred kraj kuvanja narendajte malo muskatnog oraščića, pobiberite i umešajte rendani parmezan.

3. Sklonite s vatre, dodajte komadić maslaca, promešajte i pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta, pa poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs