Sastojci:
* 1/2 kg spanaća * 4 čena belog luka * 300 g pirinča * 10 g maslaca * 2-3 kašike ulja * 2 pune kašike rendanog parmezana * 2 kocke za supu od povrća * so, biber * po želji malo muskatnog oraščića
Priprema:
1. Očistite, operite i ocedite spanać, sitno ga iseckajte, pa pržite na ulju. Ako je zaleđen, brikete direktno stavite na ulje. Kad tečnost ispari, dodajte iseckani beli luk i pirinač, posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri dodajući po potrebi supu koji ste prethodno skuvali od kocke.
2. Pred kraj kuvanja narendajte malo muskatnog oraščića, pobiberite i umešajte rendani parmezan.
3. Sklonite s vatre, dodajte komadić maslaca, promešajte i pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta, pa poslužite.