Sastojci:

* 1/2 kg spanaća * 4 čena belog luka * 300 g pirinča * 10 g maslaca * 2-3 kašike ulja * 2 pune kašike rendanog parmezana * 2 kocke za supu od povrća * so, biber * po želji malo muskatnog oraščića

rizoto.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Očistite, operite i ocedite spanać, sitno ga iseckajte, pa pržite na ulju. Ako je zaleđen, brikete direktno stavite na ulje. Kad tečnost ispari, dodajte iseckani beli luk i pirinač, posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri dodajući po potrebi supu koji ste prethodno skuvali od kocke.

2. Pred kraj kuvanja narendajte malo muskatnog oraščića, pobiberite i umešajte rendani parmezan.

3. Sklonite s vatre, dodajte komadić maslaca, promešajte i pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta, pa poslužite.

01:21
"OVO JE PRESEDAN U NAŠOJ ZEMLJI" Advokat o suđenju roditelja dečaka ubice iz Ribnikara: Tužilaštvo se našlo u ozbiljnom problemu! Izvor: Kurir televizija
01:21
"OVO JE PRESEDAN U NAŠOJ ZEMLJI" Advokat o suđenju roditelja dečaka ubice iz Ribnikara: Tužilaštvo se našlo u ozbiljnom problemu! Izvor: Kurir televizija

Kad imate spanaća, kombinujte ga s pirinčem, odličan su tandem za dobar ručak

Kad imate spanaća, kombinujte ga s pirinčem, odličan su tandem za dobar ručak