JULIŠKA - PUFNASTI ČEŠKI KOLAČ KOJI SE PRAVI LAKO: Toliko je ukusan, a sve sastojke već imate u kući

Češki kolač koji je savršen baš zato što je ekonomičan i pravi se od domaćih sastojaka

Recepti
08:07h Autor:
JULIŠKA - PUFNASTI ČEŠKI KOLAČ KOJI SE PRAVI LAKO: Toliko je ukusan, a sve sastojke već imate u kući
Foto: Printscreen/Youtube

Potrebno za biskvit:

  • 5 jaja
  • 200gr šećera
  • 200gr oštrog brašna
  • 1 kašika vode
  • 2 kašike kakao

Preliv za biskvit:

  • 150ml mleko
  • 1 vanilin šećer

Fil- krem:

  • 5 žumanca
  • 1/2l. mleka
  • 200gr. šećera
  • 2 vanil šećera
  • 5 kašika brašna
  • 250gr. putera ili margarina

Šam:

  • 5 belanca
  • 200gr. šećera
  • Sok od 1/2 limuna
  • Malo vode (2 do 3 kašike)

Priprema: Umutiti belanca, pa dodati šećer, kada sve umutite dodajte vodu i brašno i kakao. Sve izmešajte pa pecite u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

U čaši mleka rastopite vanil šećer pa prelijte biskvit.

Spremite fil tako što ćete na mleku skuvati žumanca, razmućena sa šećerom, brašnom i vanil šećerom. Kada sve skuvate kao da je puding, u prohlađenu smesu dodajte margarin.

Fil stavite na biskvit. Zatim napravite šam tako što ćete umutiti belanca, a u umućena belanca dodaćete šećer koji ste rastopili sa malo vode na ringli. Dodajte i sok od pola limuna. Kada se ohladi kolač, nanesite šam preko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs