Pre nego što počnete da odvajate kosti iz celog pileta, važno je da imate oštar nož. Krenite od kičme, tako što ćete napraviti rez od šije do trtice. Lagano pratite kičmenu kost i skidajte meso oštrim nožem s jedne, a potom i s druge strane sve dok ne oslobodite meso od kostiju.
Nakon što ste izvadili kičmu i grudni koš, prstupite odvajanju mesa od krilaca, a onda i od bataka.
Kosti koje ste izvadili nemojte da bacate, već ih iskoristite za supu ili bujon.
Očišćeno pile možete da rolujete na ovaj način:
Potrebno: Kajmak, kačkavalj, šunka, kuvana jaja.
Rolovanje: Preko raširenog pileta stavite kačkavalj, potom sloj šunke, sloj kajmaka, pa kuvana i očišćena jaja. Umotajte sve kao rolat, uvežite koncem, a potom ispecite na gril tiganju da se stovri korica. Posle toga peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.