Sastojci:

* 3 šolje mleka * 1 kašika maslaca * 2-3 kašike šećera * 1/4 šolje pirinča * 1 kašičica ekstrakta vanile ili 1/2 kesice vanilin šećera * 3 kašike slatke pavlake

sutlijas-thinkstock.jpg
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. U šerpi zagrejte mleko. Neposredno pred ključanje, sklonite mleko s vatre da ne provri. U drugoj šerpi rastopite maslac sa kašikom šećera, pa kad to počne da se topi i pretvara u karamel, dodajte pirinač i promešajte da se dobro sjedine. Postepeno dodajte mleko, mešajući sve vreme. Pirinač treba da upije jednu količinu mleka, pre nego što dodate sledeću.

2. Kad sutlijaš postane gust, lepljiv i kremast, sklonite ga s vatre, umešajte preostali šećer, vanilin šećer i slatku pavlaku. Poslasticu poslužiti kad se ohladi.

Dodatak jedne namirnice učiniće ga ukusnijim