Po receptu koji je pred vama svaka posna kiflica je poput pamuka, te po mišljenju mnogih gurmana lepše ne postoje. Neizostavni su deo svakog svečanog događaja ili slavlja, te obavezno probajte ovako da ih spremite i nećete se pokajati!
Sastojci:
- 500 ml vrue vode
- 1 sveži kvasac (40 gr)
- 2 kašike sećera
- 2 kašičice soli
- 5-6 kašika posnog majoneza
- 1,5 dcl ulja
- oko 1 kg brašna
- susam
- lan
Za preliv:
- 100 gr otopljenog vrelog posnog margarina
Način pripreme:
U vrućoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike sećera, razmutite kvasac i ostavite da se aktivira, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnavljenoj podlozi napravite kifle ređajte u pleh sa pek papirom.
Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da narastu. Premazite svaku kiflu sa malo posnog majoneza i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.