Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli mekane kiflice, a za ljubitelje slatkiša, kiflice punjene džemom su idealan izbor. Takođe mogu biti zamena za obrok, a budući da su posne, odgovaraće baš svima.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 230 ml vode
- 70 ml ulja
- 500 g brašna
- Prstohvat soli
- 50 g šećera
- džem
- šećer u prahu
Priprema:
U postudu izmrviti kvasac, dodati brašno, šećer i 30 ml tople vode, pa sve lepo izmešati. U drugu posudu sipati brašno, so, ulje, 200 ml vode i mešavinu sa kvascem. Zatim dodati šećer i umestiti testo uz dodavanje brašna po potrebi. Ostaviti testo da odmori oko pola sata. Prebaciti testo na radnu površinu. Razraditi ga rukama, a onda oklagijom.
Iseći testo kao na fotografiji, pa staviti džem u uglove svakog preseka. Urolati i formirati kiflice, pa poređati na pleh. Premazati ih uljem i staviti na pečenje, na 200 stepeni, oko pola sata. Pečene kiflice posuti šećerom u prahu.
Prijatno!