Kako polako odmiče Božićni post, tako naš organizam zahteva malo kaloričniju hranu. Zato sam i napravila ovaj burek po receptu kuvarice Valentine Mašković.

Potrebno je:

  • 500 grama kora za pitu
  • 1 kg očišćenog krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 ml ulja
  • 200 ml mineralne vode
  • so, biber, začinska ljuta paprika

Priprema: Izrendati krompir i luk pa ih izmešati i dobro začiniti. Svaku koru premažite sa uljem, pa kiselom vodom pa filom i slažite dok sve ne potrošite. Premažite sa kiselom vodom i uljem i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

Bonus video:

02:05
FAŠIRANE ŠNICLE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI! Porodica Stefanović OČARALA receptom u kulinarskoj emisiji "Majke i snajke"  Izvor: Kurir televizija

Posna hrana može biti izuzetno kalorična, kao što je slučaj sa ovim burekom koji je savršen za hladne dane