Recepti sa Hilandara oduševljavaju ljude, te ih rado uvek probaju, a svi se slažu u jednom - da imaju poseban ukus. Ovoga puta otkrivamo vam način na koji monasi sa Atosa prave sarmu. Priprema je jednostavna, ali zato miris ostaje zaivek upamćen.

shutterstock-69039160.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 gr riže
  • 350-400 gr mlevenih oraha
  • 100 gr dimljene ribe (losos)
  • 12-15 listova kiselog kupusa

Priprema:

U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.

Error in getting video.

00:19
Recept za sarme Izvor: Instagram/healthfitnessguide_
00:19
Recept za sarme Izvor: Instagram/healthfitnessguide_

Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

NE PROPUSTITEReceptiRECEPT ZA SARMU NAJPOZNATIJEG KUVARA IZ JUGOSLAVIJE: Svako ko je spremio po njegovim savetima tvrdi da NIJE PROBAO BOLJURecepti3 RECEPTA ZA 3 RAZLIČITE POSNE SARME: Nećete ni provaliti da su bez mesa, dok nema zdravijeg sastava od ovogReceptiKAD NAUČITE DA SPREMATE SARMU PO SAVETU STEVE KARAPANDŽE - DRUGI VAM RECEPT NEĆE TREBATI: Savršen spoj mesa i pirinčaReceptiTOP 10 TRADICIONALNIH SRPSKIH JELA: Svi stranci lude za njima, a jedno POSEBNO IZDVAJAJU! (RECEPTI)

Sarma po receptu sa Hilandara oduševila je svakoga fenomenalnim ukusom i mirisom!