HILANDARSKA SARMA KOJA IMA POSEBAN UKUS ZBOG 2 SASTOJKA: Monasi sa Atosa po ovom manastirskom receptu je prave vekovima

Sarma po receptu sa Hilandara oduševila je svakoga fenomenalnim ukusom i mirisom!

Recepti
20:45h Autor:
HILANDARSKA SARMA KOJA IMA POSEBAN UKUS ZBOG 2 SASTOJKA: Monasi sa Atosa po ovom manastirskom receptu je prave vekovima
Sarma po receptu sa Hilandara, Foto: Shutterstock

Recepti sa Hilandara oduševljavaju ljude, te ih rado uvek probaju, a svi se slažu u jednom - da imaju poseban ukus. Ovoga puta otkrivamo vam način na koji monasi sa Atosa prave sarmu. Priprema je jednostavna, ali zato miris ostaje zaivek upamćen.

Hilandar, Sveta Gora, Manastir
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 gr riže
  • 350-400 gr mlevenih oraha
  • 100 gr dimljene ribe (losos)
  • 12-15 listova kiselog kupusa

Priprema:

U smesu dodati so, ulje, suvi začin, crvena mlevena paprika, biber, beli luk u granulama, peršun, čili začin pa promešati.

Priprema je jednostavna. Na ulju propržite praziluk, crni luk i šargarepu. U povrće dodajte oprani pirinač, a zatim dodajte mlevene orahe. Nakon toga dodaje dimljenu ribu. Dodajte i začine i promešajte. Umotajte sarmu, slažite u šerpu pa stavite u rernu.

Kuvati u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs