NAJBRŽA IZLIVENA PITA SA TIKVICAMA: Sočna da sočnija ne može da bude, a ukus se pamti dugo

Naš današnji predlog za doručak ili večeru je izlivena pita od tikvica

Recepti
Autor:
NAJBRŽA IZLIVENA PITA SA TIKVICAMA: Sočna da sočnija ne može da bude, a ukus se pamti dugo
Izlivena pita, Foto: Printscreen/youtube

Ukusan i zasitan obrok od tikvica i krompira je nešto što treba da spremite tokom vrelih dana:

Sastojci:

  • 600 gr. tikvica
  • 500gr. krompira
  • 4-5 jaja
  • Jogurt 2 dcl
  • Kisela voda 2 dcl
  • 2 dc ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 300gr. kukuruznog brašna
  • 10 kašika pšeničnog brašna
  • 250-300gr. sira
  • So, biber, origano

Priprema: Tikvice izrendajte i poslolite. Izrendajte i krompir. Jaja umutite žicom, pa im dodajte čašu jogurta, čašu kisele vode i čašu ulja. Dodajte kukuruzno brašno, začine, sir, pa rendan krompir i tikvice. Sve izmešajte i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Zatim 2 paradajza isecite na kolutove i poređajte po vrhu, izrendajte oko 150 grama sira. Vratite u rernu još 10 minuta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs