DIJETALNA FIT PIZZA OD KARFIOLA: Jedite svoj omiljeni obrok bez griže savesti jer pogodna za sve ljude na KETO ishrani

Jednostavna i ukusna, pravićete je ponovo sigurno jer je pogodna i za poneti na posao, fakultet ili u školu.

Recepti
Autor:
DIJETALNA FIT PIZZA OD KARFIOLA: Jedite svoj omiljeni obrok bez griže savesti jer pogodna za sve ljude na KETO ishrani
Pica od karfiola., Foto: printscreen/youtube/ Stefany Steph

Ovo je idealno rešenje za sve ljubitelje pice. Mala varijacija od standardih recepata na koje smo navikli jer ovog puta se kora pravi od karfiola.

Karfiol je jedna od namirnica koja se preporučuje za detoksikaciju organizma i koja nas štiti od štetnog dejstva oksidanata u našem telu. Zbog svog antiinflamatornog dejstva karfiol pomaže u snižavanju holesterola i ima antibakterijska svojstva.

SASTOJCI:

  • 400g karfiola
  • jedno jaje
  • 100g gauda sira
  • začini ( so i biber)
  • pečenica/šunka
  • kečap/pelat/majonez

PRIPREMA:

Najbolje korisiti svež sirovi karfiol. U secku isitnite karfiol tako da dobijete "pirinač od karfiola" , potom u duboki tiganj sipajte malo maslinovog ulja i dodajte karfiol sa začinima.

Tako krčkajte oko 10ak minuta, dok karfiol pusti svoju tečnost i ta tečnost ispari. Kada bude gotovo sipajte ga u posudu pa kada se prohladi i postane mlak u njega dodajte jaje i sve lepo promešajte.

U ovu smesu zatim dodajte polovinu sira gaude ili edamera koji je prethodno narendan. Smesu za koru pice zatim stavite u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom.

Fit pica
foto: printscreen/youtube/ Stefany Steph

Preko kore dodajte kečap, majonez, origano, pečencu ( sve po izboru kako vi najviše volite ) . Preko dodajte ostatak sira i malo maslina i pravac pečenje. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs