Isprobajte recept za pravi srpski pilav koji je idealan za letnje vreme, jer je lagan, a zasitan i veoma jednostavno se pravi. Tajna je da ga zalivate bujonom u kome su se kuvali bataci, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv.

Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • 1,5 ćaša pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • so, biber
  • malo ulja za prženje

Priprema:

Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci ( na taj način će pririnač biti rastresit), i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.

Bonus video:

00:55
Kako se prave pilav i domaća supa Izvor: instagram/zalogaj_mr
NE PROPUSTITEReceptiVRHUNSKI POSNI VEGANSKI RUČAK ZA SAMO 200 DINARA: Recept za domaći falafel bez prženja uz dodatak vitaminske salateReceptiTRADICIONALNI BOSANSKI RECEPT ZA JELO NA KAŠIKU KOJEM ĆETE SE UVEK VRAĆATI: Prelep ukus mu daje ovo ZABORAVLJENO povrćeReceptiTAJNA PRAVE KAFANSKE RIBLJE ČORBE: Vrhunski kuvari korsiste 1 sastojak koji je čini neodoljivomReceptiPROVERENO NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SATARAŠ: Idealan letnji ručak pun vitamina, svi mogu da ga jedu BEZ GRIŽE SAVESTI

Napravite pilav sa pilećim mesom po najboljem receptu, koji će vas sigurno oduševiti.