Isprobajte recept za pravi srpski pilav koji je idealan za letnje vreme, jer je lagan, a zasitan i veoma jednostavno se pravi. Tajna je da ga zalivate bujonom u kome su se kuvali bataci, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv.
Sastojci:
- 2 pileća bataka
- 1,5 ćaša pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- so, biber
- malo ulja za prženje
Priprema:
Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci ( na taj način će pririnač biti rastresit), i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.
Bonus video: