ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENI MAĐARSKI GULAŠ: Mekano meso u ukusnom saftu, sipaćete tanjir više, prosto se TOPI U USTIMA

Fenomenalan recept za gulaš sa super mekanim mesom u saftu, super se kombinuje uz različite priloge.

Recepti
Autor:
ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENI MAĐARSKI GULAŠ: Mekano meso u ukusnom saftu, sipaćete tanjir više, prosto se TOPI U USTIMA
Originalni recept za mađarski gulaš, Foto: printscreen/instagram/Kuhinja za 10

Donosimo vam ideju za ručak koji će cela porodica obožavati! Čuveni Mađarski gulaš idealan je i kada vam dolaze gosti. Možete ga servirati uz različite priloge, najčešće je to bareni krompir ili testenina. U nekim krajevima ga čak serviraju i uz palentu. Intenzivan ukus gulašu daje velika količina luka, bez koje on ne bi bio to što jeste. Smatra se jednim od najboljih na našem podneblju.

???????? :

  • junetina 1.5 kg ( od plećke )
  • luk 700 gr ( slobodno i 1kg ukoliko volite luk )
  • šargarepa 2 komada
  • beli luk 3 čena
  • lovorov list po želji
  • paradajz pire 1 kašika
  • začini : so, biber. suvi začini

PRIPREMA :

  • Meso seckati na kockice i potom marinirati : ulje, so, biber, suvi začini. Dobro promešati i ostaviti u frižideru sat vremena ili duže.
Gulaš
foto: printscreen/youtube/Kuhinja za 10
  • Propržiti luk koji smo seckali na sitne kockice 5 minuta i preko dodati meso, ne mešati nego samo poklopiti i ostaviti 10 minuta da meso i luk puste svoje sokove.
  • Nakon 10 minuta promešati i ostaviti da se krčka 30 minuta na srednjoj temperaturi. Povremeno promešati.
Gulaš
foto: printscreen/youtube/Kuhinja za 10
  • Nakon 30 minuta dodaćemo šargarepu , beli luk i lovorov list . Krčkati dodatnih 30 minuta uz povremeno mešanje.
  • Nakon i tih 30 minuta vreme je za prvo dolivanje vode, ali samo 400 ml. Dodajte i jednu kašiku paradajz pirea i ostavite da krčka 45 minuta na laganoj vatri.
Gulaš
foto: printscreen/youtube/Kuhinja za 10
  • Nakon 45 min naš gulaš je skoro gotov. Dodajte vode po želji, da li volite da bude gušće ili ređe i začinite. Ostavite da krčka 15 minuta ili duže i gulaš je gotov.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs