OVAKO SE SPREMA VOJVOĐANSKI PARADAJZ SOS: Nema mu ravnog, a gotov je za tili čas

Ovaj sos će vaši ukućani prosto obožavati, jednostavno se priprema a odlično ide uz razna jela.

Recepti
Autor:
OVAKO SE SPREMA VOJVOĐANSKI PARADAJZ SOS: Nema mu ravnog, a gotov je za tili čas
Recept za domaći paradajz sos, Foto: Profimedia

Donosimo vam fantastičan domaći recept za crveni sos. Posebno je popularan u Vojvodini gde je sastavni deo ručka uz supu, meso i krompir. Okuplja za trpezom celu porodicu uz pravu domaćinsku atmosferu.

SASTOJCI:

  • - 1 litra kuvanog paradajza
  • - 1 dcl. ulja
  • - 3 kašike brašna
  • - 2,5 dcl. vode
  • - 1 kašika šećera
  • - 1 kašičica soli

So i šećer dodajte po ukusu, jer nije svaki kuvani paradajz iste jačine.

Paradajiz sos
foto: printscreen/youtube/ Sherpica Recipes

PRIPREMA:

Zagrejte ulje, pa propržite kratko brašno. Nalijte paradajz, promešajte, nalijte vodu i na laganoj temperaturi krčkajte oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj posolite i stavite šećer.

Poslužite uz bareni krompir, pirinač, pire ili povrće i kuvano meso iz supe.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs