Donosimo vam fantastičan domaći recept za crveni sos. Posebno je popularan u Vojvodini gde je sastavni deo ručka uz supu, meso i krompir. Okuplja za trpezom celu porodicu uz pravu domaćinsku atmosferu.
SASTOJCI:
- - 1 litra kuvanog paradajza
- - 1 dcl. ulja
- - 3 kašike brašna
- - 2,5 dcl. vode
- - 1 kašika šećera
- - 1 kašičica soli
So i šećer dodajte po ukusu, jer nije svaki kuvani paradajz iste jačine.
PRIPREMA:
Zagrejte ulje, pa propržite kratko brašno. Nalijte paradajz, promešajte, nalijte vodu i na laganoj temperaturi krčkajte oko 20 minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj posolite i stavite šećer.
Poslužite uz bareni krompir, pirinač, pire ili povrće i kuvano meso iz supe.
Prijatno!