PREUKUSNI SLANI ŠTAPIĆI SA BELIM VINOM I SUSAMOM: Posni DORUČAK koji će vas oduševiti, hrskavi spolja, a mekani iznutra

Ukolko vam je ponestalo ideja za doručak, užinu ili večeru, donosimo vam brzo a izuzetno ukusno rešenje.

Recepti
09:27h Autor:
PREUKUSNI SLANI ŠTAPIĆI SA BELIM VINOM I SUSAMOM: Posni DORUČAK koji će vas oduševiti, hrskavi spolja, a mekani iznutra
Slani posni štapići sa susamom, Foto: printscreen/youtube/ Jaja i kobaja

Za vreme posnih dana večita dilema je šta spremiti za doručak. Donosimo vam jedno brzo rešenje za najukusnije posne slane štapiće sa susamom. Možete ih jesti uz neki sos a i samostalno. Zbog njihove praktičnosti odlično su rešenje i za užinu na poslu. Hrskavi su spolja, mekani iznutra, mirišu fantastično, dobićete jednu veoma zaraznu grickalicu. Toliko su ukusni da će te ih sigurno spremati i van posta!

SASTOJCI:

  • 500g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2dl belog vina
  • 1,5dl ulja
  • susam beli
  • susam crni ili mak

PRIPREMA:

U dublju posudu prosejati 500g brašna, dodati prašak za pecivo i kašičicu soli. Promešati i napraviti udubljenje u sredini. Sipati belo vino i ulje. Lagano promešati varjačom da se svi sastojci sjedine. Nastaviti mesiti rukom da se dobije glatko testo.

Izmedju dva papira za pečenje ili prozirne folije staviti testo. Razvući testo oklagijom na debljinu od 1/2 cm. Premazati testo sa jedne strane vodom, posuti crnim susamom ili makom. Prekriti sa papirom za pečenje i lagano pritisnuti rukama da se susam zalepi za testo ili lagano preći oklagijom. Okrenuti testo na drugu stranu zajedno sa papirom za pečenje. Skinuti papir, premazati testo vodom i posuti sa belim susamom. Vratiti papir preko susama i lagano oklagijom ili rukama utisnuti susam u testo.

Posni susam štapići
foto: printscreen/youtube/ Jaja i kobaja

Skinuti papir pa iseći testo na trake širine oko 2cm, a dužine oko 10cm. Svaku traku posebno uvrnuti i ređati na pleh za pečenje.

Susam štapići
foto: printscreen/youtube/ Jaja i kobaja

Ukupno se dobije dva pleha. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 do 25 minuta. Uživajte u predivnim, hrskavim štapićima. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs