Probajte

KAJGANA PO RECEPTU FRANCUSKOG KUVARA: Ako želite kremastu i svilenkastu teksturu - ovo je jedini način

Kajgana je najrasprostranjenije jelo na svetu, jednostavno se pravi, a postoji mnogo načina i samim tim i dobijanje drugačijeg ukusa i teksture. Neki je vole mekanu, dok drugi dodaju razne sastojke.

Recepti
Autor:
KAJGANA PO RECEPTU FRANCUSKOG KUVARA: Ako želite kremastu i svilenkastu teksturu - ovo je jedini način
Kako se pravi kremasta kajgana?, Foto: Profimedia

A kako Francuzi najradije jedu kajganu? Kuvar i Jutjuber Bruno Albuze najviše voli svilenu i kremastu.

Za takvu kajganu su najvažnije prvo, da se kajgana pravi na srednjoj vatri (inače će se belančevine prebrzo osuše i jaje će postati suvo). Drugo, tajna za savršenu francusku kajganu krije se u stalnom mešanju jaja ali istovremenom ljuljanju tiganja.

Zvuči komplikovano? Verujte da nije!

Evo kako, korak po korak, kuvar Albouze pravi svoju omiljenu poslasticu:

1. Stavi željeni broj jaja u posudu. Još ih nemojte mešati! Stavite tiganj na šporet na srednju vatru.

2. Tek kada se tiganj ugreje stavite malo maslinovog ulja i malo putera u njega. Potom stavite jaja u tavu i žumanca „izbušite“ s pomoću žice.

3. Zatim stalno mešajte jaja oko dva minuta, a pri tome istovremeno ljuljajte tiganj tako da kajgana dobije kremastu konzistenciju. Kad se tekstura promeni, isključite šporet i onda još malo mešajte.

4. Potom dodajte kajgani još malo mleka ili kisele pavlaka, promešajte i na samom kraju pobiberite i posolite.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs