RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ KOJI NE GOJI: Bez brašna i šećera, a toliko je mekan da se topi u ustima

Jednostavan kolač za sve ljubitelje čokoladnih poslastica, a najbolje od svega je što ne goji.

Recepti
Autor:
RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ KOJI NE GOJI: Bez brašna i šećera, a toliko je mekan da se topi u ustima
Recept za čokoladni kolač koji ne goji, Foto: Printscreen/youtube

U nastavku je recept za zdravu verziju čokoladnog kolača koja ne sadrži brašno, ni šećer, tako da ćete uživati u njoj bez straha od suvišnih kalorija.

Sastojci:

  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 250 ml mleka
  • 3 banane
  • 2 jajeta
  • 50 g kako praha
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • kašičica ekstralta vanile

Za preliv:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 supene kašike mleka

Priprema:

Ovsene pahuljice prelijte zagrejanim mlekom, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Banane izgnječite, pa im dodajte cela jaja i dobro sjedinite. Potom dodajte kakao, prašak za pecivo i ekstrakt vanile, a potom sve dobro promešajte. U smesu od banana dodajte ovsene pahuljice i ponovo sve sjedinite. Činiju za pečenje premažite sa malo putera, a zatim izlijte dobijenu smesu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite kolač oko 40-45 minuta. Čokoladu rastopite sa mlekom, pa je ravnomerno prelijte preko pečenog kolača. Kada se prohladi isecite ga na kocke i služite.

(Jeca Svaštarica)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs