RECEPT DANA: Slatko kisela svinjenita na srpski način - gurmanski obrok za celu porodicu

Slatko kisela svinjetina na srpski način po receptu Raše Vlačića pravi je izbor za zasitan ručak.

Recepti
Autor:
RECEPT DANA: Slatko kisela svinjenita na srpski način - gurmanski obrok za celu porodicu
Slatko kisela svinjetina na srpski način, Foto: Tripod production

Čuveni kuvar Raša Vlačić donosi nam recept dana koji će oduševiti i najveće gurmane. Slatko kisela svinjetina na srpski način koju ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 2 krmenadle
  • 2g đumbira
  • 2 čena belog luka
  • Kašika soja sos
  • Kašičica šećera
  • Aćeto balsamiko
  • ½ soka od ananasa
  • 1 paprika
  • 1 crni luk
  • Kašika gustina
  • Šolja pirinča
  • Prstohvat peršuna

Priprema:

Krmenadle odvojiti od koske i iseči ih tanko na manje parčiće. Izrendati đumbir i beli luk, dodati soja sos, šećer i aćeto balsamico, i sve to sjediniti sa mesom. Na kraju dodati sok od ananasa. U već zagrejanom tiganju ispržiti meso. Kada meso bude gotovo, dodati papriku i crni luk. U sos koji je ostao od marinade, dodati gustin, soja sos i sok od ananasa, i dodati u sve u tiganj. Kao prilog skuvati pirinač. Slatko kiselu svinjetinu servirati sa pirinčem. Radi dekoracije dodati peršun.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs