Čuveni kuvar Raša Vlačić donosi nam recept dana koji će oduševiti i najveće gurmane. Slatko kisela svinjetina na srpski način koju ćete obožavati.
Potrebno je:
- 2 krmenadle
- 2g đumbira
- 2 čena belog luka
- Kašika soja sos
- Kašičica šećera
- Aćeto balsamiko
- ½ soka od ananasa
- 1 paprika
- 1 crni luk
- Kašika gustina
- Šolja pirinča
- Prstohvat peršuna
Priprema:
Krmenadle odvojiti od koske i iseči ih tanko na manje parčiće. Izrendati đumbir i beli luk, dodati soja sos, šećer i aćeto balsamico, i sve to sjediniti sa mesom. Na kraju dodati sok od ananasa. U već zagrejanom tiganju ispržiti meso. Kada meso bude gotovo, dodati papriku i crni luk. U sos koji je ostao od marinade, dodati gustin, soja sos i sok od ananasa, i dodati u sve u tiganj. Kao prilog skuvati pirinač. Slatko kiselu svinjetinu servirati sa pirinčem. Radi dekoracije dodati peršun.