NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Sa domaćim poslastičarskim kremom, a sigurno uspevaju iz prve

Princes krofne sa poslastičarskim kremom, po receptu koji svima uspeva.

Recepti
18:50h Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Sa domaćim poslastičarskim kremom, a sigurno uspevaju iz prve
Recept za princes krofne sa poslastičarskim kremom, Foto: PrintscreenJutjub/ Domaći Recepti

Princes krofne mnogima su omiljena poslastica iz detinjstva i najlepše se kada se prave sa starinskim poslastičarskim kremom. Uspeće vam sigurno iz prve, a nestaće sa stola čim ih poslužite.

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 4 žumanceta
  • 120-250 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 130 g brašna
  • 125 g maslaca
    Princes krofne svima su omiljene
    Princes krofne svima su omiljene foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Vodu, ulje i šećer pomešajte. Stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta. Dodajte prosejano brašno i sjedinite žicom. Ostavite da se prohladi nekih 5 minuta. Umutite, pa dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, a onda sipajte u pleh obložen pek papirom sa malim razmakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Dok se testo peče nikako ne otvarajte rernu. Kada je gotovo, zaglavite varjaču na vratim od rerne i ostavite tako da se prohlade nekih 10 minuta.

Mleko (500 ml) stavite da se zagreje, a žumanca umutite sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte brašno i promešajte, a onda postepeno sipajte preostalo mleko i sjedinite sve. Sipajte u mleko na šporetu i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pokrijte folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Dodajte puter sobne temeprature i umutite. Presecite krofnice od testa na pola, pa u šupljinu sipajte fil.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs