Palačinke predstavljaju jednu od najomiljenijih poslastica svih generacija. Jednostavna priprema i pristupačni sastojci čine ih miljenicama većine. Mogu da budu slane ili slatke, a kako je u toku Vaskršnji post naučite pripremu posne verzije. Procedura je gotovo ista kao i za obične, jedin i izuzetak je što nema jaja i mleka . Uživajte u ukusu ove savršene i jeftine poslastice, a možete da biti kreativni u izboru namaza.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 500 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kesice sode bikarbone
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
Za punjenje:
- orasi, bademi, lešnici
- džem, marmelada ili slatko
- šećer, agava sirup
- kikiriki puter
- posni eurokrem
Priprema: Pomešajte ( najbolje ) prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, zatim dodajte ulje, kiselu vodu i so. Umutite sve sastojke. Tiganj premažite uljem (možete i kokosovim) pa sipajte kutlaču smese i lepo rasporedite. Pržite ravnomerno sa obe strane i tako radite dok ne utrošite svu smesu, piše Stvar ukusa.