STARINSKI KOLAČ BEZ JAJA: Dvoslojno medeno srce najlepši je posni desert koji ste ikad probali

Starinski posni kolač koji se sprema veoma brzo i veoma lako

Recepti
Autor:
STARINSKI KOLAČ BEZ JAJA: Dvoslojno medeno srce najlepši je posni desert koji ste ikad probali
Kako se sprema posno medeno srce?, Foto: Printscreen/youtube

Ako ste započeli Vaskršnji post, možete sebi pripremiti ovaj divni posni kolač:

Potrebno je:

  • 250ml. mineralne vode
  • 125ml. ulja
  • 200gr. šećera
  • 250gr. brašna
  • 1 kašika džema
  • 3 kašike kakao
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kesica cimeta

Fil:

  • 200gr. džema bilo koje vrste
  • Glazura 100gr. čokolade i 4 kašike ulja

Priprema: U činiju stavite ulje, mineralnu vodu, šećer i džem. Sve umutite, a onda prosejte brašno i dodajte sodu bikarbonu i kakao. Dodajte i cimet i sve izmešajte žicom.

Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa pa izlijte pola sadržaja u tepsiju. Pecite u rerni oko 10 minuta da biskvit uhvati koru. Izvadite iz rerne pa stavite preko oko 200 grama džema po želji, pa preko njega izlijte ostatak smese za biskvit. Pecite u rerni dok se sve lepo ispeče.

Kad izvadite kolač iz rerne prelijte ga sa rastopljenom čokoladom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs