DOMAĆE KUPUS KIFLICE SA SIROM: Najmekše lisnato pecivo koje se topi u ustima, a ostaće sveže i sutradan

Kupus kiflice su domaće pecivo koje je mekano i vazdušasto, a punjene su sirom.

Recepti
18:16h Autor:
DOMAĆE KUPUS KIFLICE SA SIROM: Najmekše lisnato pecivo koje se topi u ustima, a ostaće sveže i sutradan
Kupus kiflice sa sirom recept, Foto: Printscreen/youtube

Kupus kiflice su domaće pecivo koje je toliko ukusno i mekano da kada ih jednom budete probali, pravićete ih stalno. Naziv su dobile po tome što kada se ispeku se razlistaju kao kupus, iako ovo povrće ne ide u njih. Ostaće sveže i sutradan, pod uslovom da uspete da im odolite i ne pojedete sve u istom danu.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Za punjenje:

  • 100 g margarina
  • 100 g sira
  • 2 žumanceta

Za premaz:

  • 2 belanceta
  • susam
    Kupus kiflice savršeno su mekane i ukusne
    Kupus kiflice savršeno su mekane i ukusne

Priprema:

U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac i šećer, dobro promešajte i ostavite da nadođe. U činiju sipati brašno, ulje i so, pa dodati aktivirani kvasac i zamesite testo. Pokrijte ga i ostavite sat vremena da se udvostruči. Testo podelite u dva jednaka dela, pa svaki razvucite na pola centimetra debljine. Umutite margarin sa žumancima, pa premažite testo. U jedan kraj stavite sir, zamotajte pa secite parčiće cik cak, u obliku trougla, dužine oko 3 cm. Postupak ponovite i sa drugom polovinom testa. Isečeno testo poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice ostavite oko 10-15 minuta da narastu, a rernu uključite da se zagreje na 180 stepeni. Kiflice premažite umućenim belancima i pospite sa malo susama. Pecite ih 15-20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju.

(Stvar ukusa)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs