RECEPT ZA BAKLAVU KOJA SE SPREMA U KUĆI LEPE BRENE: Nema bolje poslastice od ove

Baklava je izgleda omiljeni slatkiš Brene i Bobe Živojinovića, a ovo je recept za njihovu omiljenu poslasticu

Recepti
Autor:
RECEPT ZA BAKLAVU KOJA SE SPREMA U KUĆI LEPE BRENE: Nema bolje poslastice od ove
Recept za baklavu iz kuhinje Lepe Brene, Foto: Shutterstock

Najmlađi sin Brene i Bobe Živojinović nedavno je podelio na društvenim mrežama fotografiju na kojoj je baklava sa pistaćima.

To je ubedljivo najbolja poslastica svih vremena:

Sastojci

  • sveže kore za pitu
  • 350 g maslaca
  • 350 g mlevenih pistaća
  • 2 kašike kristal-šećera

Za sirup

  • 4 šolje vode
  • 3 šolje šećera
    Baklava
    foto: Shutterstock

  • sok od jednog limuna

Priprema: Sastojke za sirup sjedinite i prokuvajte. Kore ređajte u pleh, svaku premažite maslacem i pospite pistaćima pomešanim sa kristal-šećerom. Pecite na 200ºC 40 minuta. Kore prelijte hladnim sirupom i isecite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs