Domaći hleb od raženog, kukuruznog i pšeničnog brašna pravi je hit, a pre svega je izuzetno zdrav i ukusan:
Sastojci:
- 500 gr pšeničnog brašna
- 1 šolja od 2dl. kukuruznog brašna
- 1 šolja od 2dl. raženog brašna
- 2 pune kašičice soli
- 30-40gr. kvasca
- Voda po potrebi od 600-650ml
Priprema:
- Izmešajte pšenično i raženo brašno, dodajte malo kvasca i soli pa lepo sa mlakom vodom umesite testo. Dodajte kukuruzno brašno pa sve premesite i ostavite na toplom mestu da testo nadođe. Na malo pšeničnog brašna premesite hleb, a onda stavite u posudu za pečenje i ostavite još 15 minuta da testo nadođe.
- Pecite oko pola sata na 200 stepeni celzijusa, a onda smanjite temperaturu pa pecite još malo.