Meso i krompir jedan je od najboljih spojeva, te se najčešće i spremaju zajedno. Donosimo vam jednostavan recept za koji ne treba mnogo vremena, a ni truda.
Sastojci:
- 600 g mesa po izboru (piletina,teletina,svinjsko)
- 2 kg krompira
- 1 glavica luka
- 8 listića trapista
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- kari, biber, so, origano, paprika
- 2 dl vode
Priprema:
U pouljenu tepsiju ili vatrostalnu posudu sipati krompir isečen na kolutove, pa preko njega poređati meso isečeno na kockice. Zatim umutiti jaja sa pavlakom za kuvanje i dodati začine (po ukusu) i vodu pa sve lepo umutiti. Dobijenom smesom preliti krompir i meso, pa poređati listiće trapista odozgo, a zatim i kolutove luka.
Prekriti aluminijumskom folijom i peći na 200 stepeni, oko 40 minuta. Sesetak minuta pred kraj skinuti foliju i peći bez nje.