RUČAK ZA DANAS: Kvrguša sa pilećim batacima i sočnim prelivom - obrok koji se topi u ustima

Kvrguša je nepravedno zaboravljeno jelo koje treba da spremite svojoj porodici i sebi - obavezno

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Kvrguša sa pilećim batacima i sočnim prelivom - obrok koji se topi u ustima
Kvrguša, Foto: Tripod production

Ako tragate za receptom za sočnim i ukusnim obrokom, kvrguša je ono što tražite:

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka
  • 3 kašike brašna
  • 2 jaja
  • Čaša mleka
  • Čaša jogurta
  • Kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 30g slanine
  • 50g kačkavalja
  • 1 kisela pavlaka
  • prstohvat peršuna
    Kvrguša
    foto: Tripod production

Priprema: Batak malo opeći u tiganju. Napraviti masu od brašna, jaja, mleka, jogurta, malo soli i praška za pecivo. Dodati i malo slaninice. Masu sipati u pleh, dodati prethodno pripremljene batake, prekriti alu folijom i ubaciti u rernu na 20 minuta. Napraviti masu za prelivanje od sitno rendanog kačkavalja, jaja i kisele pavlake. Sve sjediniti.

Izvaditi kvrgušu iz rerne, preliti prethodno napravljenom masom i vratiti u rernu na još 10ak minuta. Radi dekoracije, dodati peršun na kraju.

Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji!

Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!

Od 6. februara je počela 4. sezona emisije "Majke i snajke" koja se emituje radnim danima u 18h i subotom od 17h, kada je i proglašenje nedeljnih pobednika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs