prste da poližeš

RUČAK ZA DANAS: Sočni PODVARAK na starinski način, izdašno jelo koje traje 3 dana

Donosimo vam najjednostavniji recept za sočni podvarak koji ćete obožavati.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sočni PODVARAK na starinski način, izdašno jelo koje traje 3 dana
Najjednostavniji recept za sočni podvarak, Foto: Printscreen Youtube/ Domaći recepti

Recepata za podvarak ima na desetine, ali najbolji su uvek oni starinski i jednostavni. Donosimo vam najbolji recept za najukusnije zimsko jelo.

Sastojci:

  • oko 2,5 kg kiselog kupusa
  • oko 200 ml ulja
  • meso po izboru ( mi smo stavili dimljenu barenu pečenicu, domaću kobasicu, suvu slaninu, suve kosti i sveže meso)
  • 1/2 kašike suvog začina
  • 1 kašika crvene, sitne paprike
  • 1/2 kašike peršunovog lista
  • nekoliko listova lovora

Priprema:

U tiganju zagrejati pola mere ulja, pa spustiti suvu slaninu, kobasicu i sveže meso da se proprže sa svih strana.

Izvaditi meso pa ulje od pečenja istresti u dublji lonac. Kada se ulje zagrejalo spustiti sav kupus, dodati začine i ostaviti da se kupus proprži. U toku prženja dodati još malo ulja, da se ne bi lepio. Pržiti 20 minuta, a nakon što je upržen, sjediniti ga sa mesom. U glinenu posudu ili lonac ređati, red kupusa, pa red mesa i tako do kraja.

Odozgo treba da je kupus. U toku ređanja dodati lovorov list. Prekriti sve aluminijumskom folijum, pa izbušiti višljuškom nekoliko rupica na foliji.

Staviti da se peče sat vremena na 200 stepeni. Posle sat vremena skinuti foliju i vratiti da se dopeče jos 30 minuta. Podvarak servirati topao uz pire krompir ili palentu.

Prijatno!

Izvor: Domaći recepti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs