Bosanski uljevak je jedna od najukusniji tamošnjih specijalitet, a potrebno vam je svega pet minuta za primremu i pola sata za pečenje! Dobićete idealan obrok za vas i vaše ukućane, kojem neće moći da odolea, a pritom je i zdrav.
Potrebni sastojci:
- 3-4 jaja
- Tri kašike kisele pavlake
- Kašičica soli
- Pola praška za pecivo
- Pet kašika pšeničnog brašna
- Pet kašika kukuruznog brašna
- 100 ml ulja
- 300-400 grama mladog sira
- Šolja sitno seckanog spanaća
- Malo putera

Priprema:
Uključite pećnicu na 190 C i u nju stavite prazan pleh da se greje. U zdeli izmiksujte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli. Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna. Postepeno dodajte 100 ml ulja .Na kraju u masu umešajte 300 - 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira - po volji i spanać.
Rukavicom izvadite vrući pleh iz pećnice. Stavite kockicu maslaca da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha. Na to izlijte testo. Vratite u pećnicu i pecite oko 30 minuta.