Boranija sa mesom jedno je od onih jela koje su naše bake i mame rado pravile, a pored toga što je veoma ukusno izuzetno je i zdravo. Pripremljena po ovom receptu biće brzo gotova, a sigurno će svi ukućani uživati u njenom ukusu.
Sastojci:
- 450 g žute boranije
- 1 veća šargarepa
- 300 g svinjskog ili pilećeg mesa
- 150 ml soka od paradajza
- malo soli
- malo bibera
- začini po ukusu
Priprema:
Meso iseći na kockice i propržiti ga na zagrejanom ulju. Kad porumeni i dobije boju, posoliti i usuti vodu do polovine šerpe. Kuvati na umerenoj temperaturi 10 minuta pa dodati šargarepu, sečenu na kolutove i očišćenu boraniju. Kuvati još 20 minuta pa dodati paradajz sok i začine po ukusu. Ako tečnost tokom kuvanja uvri, doliti još vode po potrebi. Kuvati dok meso i boranija u potpunosti ne omekšaju.