Carska pita jelo je koje se veoma jednostavno pravi, a takođe može zameniti sve obroke buduči da je veoma izdašna i zasitna.
Sastojci:
- 3-4 kisela krastavca (ako su veliki onda samo dva ili jedan)
- 1,5 kisela paprika
- 150 g salame ili šunke
- 150 g kačkavalja (može sitan sir)
- 5 jaja
- 200 ml jogurta
- 180 ml ulja
- 2 čaše belog brašna
- 1,5 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- odozgo može susam
Priprema:
Umutite 5 jaja i dodajte sve ostale sastojke osim susama. Dobro izmešajte da ne bude grudvica, pa umešajte iseckan sir, salamu, krastavce i papriku. Stavite i susam ako želite. Odmah stavite u vruću rernu i pecite oko 35 minuta. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Nakon pečenja isecite kada se malo prohladi da bi kocke imale ravne ivice. Ako volite vruću možete je i odmah seći.
Prijatno!