Preukusno!

RUČAK ZA DANAS: Sočni gulaš sa teletinom i krompirom zbog kojeg će vam ukućani tražiti tanjir više

Meso i krompir je uvek prava kombinacija, nikada ne možemo da omaneom sa ovim namirnicama.

Recepti
13:46h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sočni gulaš sa teletinom i krompirom zbog kojeg će vam ukućani tražiti tanjir više
Gulaš sa teletinom, Foto: Profimedia/Ilustracija

"Šta ćemo danas za ručak?“, pitanje je koje sebi domaćice uvek postavljaju. Treba se hraniti raznovrsno, uz to moramo da vodimo računa o finansijama. Glušas sa teletinom zvčui kao idealna opcija, zar ne? Zahvaljujući ovom receptu ćete imati ukusan obrok, i to za dva dana.

Gulaš sa teletina i krompirom
foto: Profimedia/Ilustracija

Sastojci:

- 800g teletine (vrat)

– 1 mala kašicica senfa

– 1 mala kašičica soli

– 1 mala kašičica slatke paprike

– 500 g luka

– 2 čena belog luka

– 30 g korena celera

– 30g korena peršuna

– 200 g šargarepe

– pola male kašičice soli

– 50 ml ulja

– prstohvat timjana

– 2 dcl belog vina

– 500 g krompira

– pola male kašičice vegete

– voda

– seckani peršun

Gulaš sa teletina i krompirom
foto: Profimedia/Ilustracija

Priprema:

Meso narezati na veće kocke, dodati sol, senf, slatku papriku i dobro promešati. Držati pokriveno u frižideru što duže. Najbolje preko noći, ali barem nekih sat vremena je dovoljno ako ste u žurbi a siguran sam da jeste. Seckani luk, beli luk i ostalo povrće dinstati 10 minuta sa pola male kašičice soli, dodati meso pa nastaviti narednih 10 minuta uz mešanje. Dinstati narednih 60 minuta uz više polivanja sa 2 dcl vode.

Nakon proteklog vremena, kada je tečnost gotovo pa isparila, dolijte posednji put sa belim vinom i nastaviti 5 minuta. Dodati narezane krompire, vegetu i timjan ako imate, pa dodajte vode tek toliko da pokrije sve sastojke. Poklopiti i nastaviti dok krompir nije omekšao uz mešanje bez kutlače, isključivo pomeranjem posude u jednu i drugu stranu. Poslužiti sa seckanim peršinom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs