"Šta ćemo danas za ručak?“, pitanje je koje sebi domaćice uvek postavljaju. Treba se hraniti raznovrsno, uz to moramo da vodimo računa o finansijama. Glušas sa teletinom zvčui kao idealna opcija, zar ne? Zahvaljujući ovom receptu ćete imati ukusan obrok, i to za dva dana.

Sastojci:
- 800g teletine (vrat)
– 1 mala kašicica senfa
– 1 mala kašičica soli
– 1 mala kašičica slatke paprike
– 500 g luka
– 2 čena belog luka
– 30 g korena celera
– 30g korena peršuna
– 200 g šargarepe
– pola male kašičice soli
– 50 ml ulja
– prstohvat timjana
– 2 dcl belog vina
– 500 g krompira
– pola male kašičice vegete
– voda
– seckani peršun

Priprema:
Meso narezati na veće kocke, dodati sol, senf, slatku papriku i dobro promešati. Držati pokriveno u frižideru što duže. Najbolje preko noći, ali barem nekih sat vremena je dovoljno ako ste u žurbi a siguran sam da jeste. Seckani luk, beli luk i ostalo povrće dinstati 10 minuta sa pola male kašičice soli, dodati meso pa nastaviti narednih 10 minuta uz mešanje. Dinstati narednih 60 minuta uz više polivanja sa 2 dcl vode.
Nakon proteklog vremena, kada je tečnost gotovo pa isparila, dolijte posednji put sa belim vinom i nastaviti 5 minuta. Dodati narezane krompire, vegetu i timjan ako imate, pa dodajte vode tek toliko da pokrije sve sastojke. Poklopiti i nastaviti dok krompir nije omekšao uz mešanje bez kutlače, isključivo pomeranjem posude u jednu i drugu stranu. Poslužiti sa seckanim peršinom.
Prijatno!