probajte

RUČAK ZA DANAS: Napravite osvežavajuće punjene krastavce, nestaće sa stola za tili čas

Imamo recept uz koji ćete brzo i lako da napravite punjene krastavce.

Recepti
09:17h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Napravite osvežavajuće punjene krastavce, nestaće sa stola za tili čas
recept za punjen krastavce, Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veliki krastavac
  • 100 g krem sira
  • 2 čena belog luka
  • 2 šake sveže nane (peršun, bosiljak, mirođija)
  • balzamiko sirće
  • so

Priprema:

Izmešajte sir sa narezanim listovima nane (ili drugih biljnih začina po želji) i isitnjenim belim lukom i sipajte so po želji.

Krajeve krastavca odrežite, prerežite ga sa jedne strane po dužini tako da ostane 2/3 krastavca. Možete ga prerezati i po sredini, ali tako će stati manje nadeva, a možete i da ga ogulite i isečete po dužini da lakše oblikujete rolnice. Izdubite sredinu krastavca malom kašikom, posušite ga papirnom salvetom i napunite nadevom.

Krastavac narežite na zalogaje, u svaki zabodite čačkalicu s listićem nane. Poprskajte punjeni krastavac sa malo balzamiko sirćeta i poslužite.

Savet plus:

Punjene krastavce možete dodatno da ukrasite s čeri paradajzom, a na isti način možete da napunite i paradajz ili papriku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs