Sastojci:
- 1 veliki krastavac
- 100 g krem sira
- 2 čena belog luka
- 2 šake sveže nane (peršun, bosiljak, mirođija)
- balzamiko sirće
- so
Priprema:
Izmešajte sir sa narezanim listovima nane (ili drugih biljnih začina po želji) i isitnjenim belim lukom i sipajte so po želji.
Krajeve krastavca odrežite, prerežite ga sa jedne strane po dužini tako da ostane 2/3 krastavca. Možete ga prerezati i po sredini, ali tako će stati manje nadeva, a možete i da ga ogulite i isečete po dužini da lakše oblikujete rolnice. Izdubite sredinu krastavca malom kašikom, posušite ga papirnom salvetom i napunite nadevom.
Krastavac narežite na zalogaje, u svaki zabodite čačkalicu s listićem nane. Poprskajte punjeni krastavac sa malo balzamiko sirćeta i poslužite.
Savet plus:
Punjene krastavce možete dodatno da ukrasite s čeri paradajzom, a na isti način možete da napunite i paradajz ili papriku.