BOŽANSTVENI DESERT

ČOKOLADNA TORTA SA KIKIRIKIJEM: Najsočnija, najmekša i najukusnija poslastica koja se ne zaboravlja! (RECEPT, VIDEO)

Čokoladnoj torti bez pečenja nećete odoleti.

Recepti
Autor:
ČOKOLADNA TORTA SA KIKIRIKIJEM: Najsočnija, najmekša i najukusnija poslastica koja se ne zaboravlja! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Useful and quick

Ako volite čokoladne poslastice, pogotovo one koje se ne peku, ova kremasta torta je pravi izbor. Možete da je služite i kada su proslave, a najbolje je što se baš lako pravi. Kremasti fil, čokoladna glazura i podloga od keksa su dobitna kombinacija, i ne postoji osoba koja će je odbiti.

Sastojci:

  • 200 g mlevenog kakao keksa
  • 100 g kikirikija
  • 100 g putera
  • prstohvat soli
  • 1 banana
  • 150 g čokolade
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake
  • bela čokolada za dekoraciju

Priprema:

  • Kikiriki posolite i propržite, a zatim izblendirajte.
  • Pomešajte sa mlevenim keksom i dodajte istopljeni puter.
  • Dobro sjedinite i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložoli pek papirom (i po ivicama).
  • Utisnite smesu po dnu i ivicama.
  • Stavite u frižider.
  • Slatku pavlaku (200 ml) umutite sa šećerom u prahu i mikserom sjedinite sa umućenim krem sirom.
  • Podelite na 3 jednaka dela.
  • Sipajte prvi deo belog fila preko podloge, pa rasporedite bananu isečenu na kolutove.
  • Sipajte drugi deo fila. Rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom (100 ml) i polovinu sipajte preko fila.
  • Kada se malo stegne sipajte preostali beli fil i čokoladnu glazuru.
  • Ukrasite rendanom belom čokoladom i ostavite da se stegne.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs