Ako volite čokoladne poslastice, pogotovo one koje se ne peku, ova kremasta torta je pravi izbor. Možete da je služite i kada su proslave, a najbolje je što se baš lako pravi. Kremasti fil, čokoladna glazura i podloga od keksa su dobitna kombinacija, i ne postoji osoba koja će je odbiti.
Sastojci:
- 200 g mlevenog kakao keksa
- 100 g kikirikija
- 100 g putera
- prstohvat soli
- 1 banana
- 150 g čokolade
- 300 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 300 ml slatke pavlake
- bela čokolada za dekoraciju
Priprema:
- Kikiriki posolite i propržite, a zatim izblendirajte.
- Pomešajte sa mlevenim keksom i dodajte istopljeni puter.
- Dobro sjedinite i sipajte u kalup prečnika 18 cm koji ste obložoli pek papirom (i po ivicama).
- Utisnite smesu po dnu i ivicama.
- Stavite u frižider.
- Slatku pavlaku (200 ml) umutite sa šećerom u prahu i mikserom sjedinite sa umućenim krem sirom.
- Podelite na 3 jednaka dela.
- Sipajte prvi deo belog fila preko podloge, pa rasporedite bananu isečenu na kolutove.
- Sipajte drugi deo fila. Rastopite čokoladu sa slatkom pavlakom (100 ml) i polovinu sipajte preko fila.
- Kada se malo stegne sipajte preostali beli fil i čokoladnu glazuru.
- Ukrasite rendanom belom čokoladom i ostavite da se stegne.