Od dve omiljene letnje namirnice, tikvica i belog mesa, napravite savršeno jelo. Umesto da se bavite kuvanje i pripremom teških jela, kada su vrućine najviše volimo lagane obroke, kao što je ovaj ili pasta. Možete da poslužite sa parčetom hleba i da servirate za ručak ili večeru. Ovako priprmeljene rolnice svakao će ulepšati i slavsku trpezu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 500 g pilećeg filea
- 50 g majoneza
- 100 g tvrdog sira po želji
- 2 paradajza
- 20 g prezli
- 20 g parmezana
Priprema:
- Belo meso isecite na tanje šnicle, pokrijte providnom folijom, pa ga malo izlupajte čekićem za meso.
- Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom.
- Preko stavite parče sira i krišku paradajza, pa urolajte.
- Tikvice isecite na tanke kriške, pa stavite dve, jednu pored druge i malo preklopite.
- Preko stavite meso i urolajte.
- Zatvorite čačkalicom.
- Poređajte na pleh obložen pek papirom.
- Pospite prezlama i parmezanom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.