Meso i krompir svi vole za ručak i isprobali ste ih u skoro svim varijantama. Za pripremu ovog jela vam treba nekih 10-ak minuta, samo da isečete namirnice i poslažete ih u tepsiju. Posle stavite u rernu i nemate više posla dok ne bude gotovo.
Poseban šmek ovom jelu daje čeri paradajz i pavlaka. Možete da poslužite sa zelenom salatom, ali ako jedete i hleb uz krompir onda možete da napravite domaći za potpuni ugođaj.
Sastojci:
- 1-1,5 kg krompira
- 500 g svinjskog mesa
- 0,5 kg čeri paradajza
- 3-4 kašike kisele pavlake
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Isecite meso i poređajte u tepsiju, preko stavite isečeni krompir.
- Začinite po želji, pa sipajte pavlaku i ulje.
- Lepo promešajte, pa poređajte čeri paradajz na vrh.
- Pokrijte folijom i pecite na 180°C nekih 40 minuta.
- Gotovo jelo pospite seckanom svežom mirođijom.