Sastojci:

  • 200 ml mleka
  • 50 g kakao praha
  • 200 g šećera
  • 65 g putera
  • 300 g keksa
  • 500 g krem sira
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • 100 g bele čokolade

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

  • U mleko dodajte šećer (100 g), kakao, istopljeni puter i izlomljeni keks, pa sipajte u okrugli kalup.
  • Krem sir podelite na 2 jednaka dela (po 250 g), pa u jedan dodajte istopljenu čokoladu, a u drugi istopljenu belu čokoladu.
  • Sjedinite, pa umutite slatku pavlaku.
  • Pola dodajte u jednu smesu, pola u drugu.
  • Promešajte, pa preko kore od keksa sipajte prvo crni fil, pa beli.
  • Napravite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte tortu.


Nikad brži i jednostavniji recept za čokoladnu tortu sa keksom - uspeva svima