probajte

OVAKO PRIPREMLJENO, USPEVA SVAKOME: Marinada od 5 sastojaka koja će poboljšati ukus mesa ili ribe s roštilja! (RECEPT)

Vreme je za roštilj!

Recepti
Autor:
OVAKO PRIPREMLJENO, USPEVA SVAKOME: Marinada od 5 sastojaka koja će poboljšati ukus mesa ili ribe s roštilja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Poboljšajte ukus mesa, ribe i plodova mora ili čak povrća ukusnom marinadom koja u sebi sadrži osvežavajuće note citrusnog voća i kumina.

Sastojci za marinadu:

  • 85 ml soka od pomorandže
  • 2 kašike soka limete
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 češnja belog luka
  • 1,5 kašićice semenki kumina
  • 1 kašika pomorandžine kore
  • 1 kašika limetine kore

Priprema:

1. Očistite beli luk i isevite ga na sitne komade ili pritisnite kroz presu. Narendajte koricu pomorandže i limete pa iscedite sok iz njih. Pomešajte sve sastojke zajedno sa semenkama kumina i maslinovim uljem. 2. Pomešajte sve sastojke u činiji ili u većoj plastičnoj kesi sa zatvaračem pre nego što u nju stavite meso, plodove mora ili povrće koje planirate da pečete na roštilju. 3. Povrće, ribu i plodove mora kao i piletinu potrebno je marinirati barem 15 minuta pre termičke obrade, a svinjetinu i junetinu barem pola sata pre stavljanja na roštilj. Svakako, ukus će biti bolji što duže držite namirnice u marinadi. 4. Pre stavljanja mesa i ribe na roštilj, odstranite veće komade iz marinade s površine kako ne bi izgorelo. Ostatak marinade bacite.

Napišite nam da li vam se ovako spremljeno meso i povrće dopada!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs