Poboljšajte ukus mesa, ribe i plodova mora ili čak povrća ukusnom marinadom koja u sebi sadrži osvežavajuće note citrusnog voća i kumina.
Sastojci za marinadu:
- 85 ml soka od pomorandže
- 2 kašike soka limete
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 češnja belog luka
- 1,5 kašićice semenki kumina
- 1 kašika pomorandžine kore
- 1 kašika limetine kore
Priprema:
1. Očistite beli luk i isevite ga na sitne komade ili pritisnite kroz presu. Narendajte koricu pomorandže i limete pa iscedite sok iz njih. Pomešajte sve sastojke zajedno sa semenkama kumina i maslinovim uljem. 2. Pomešajte sve sastojke u činiji ili u većoj plastičnoj kesi sa zatvaračem pre nego što u nju stavite meso, plodove mora ili povrće koje planirate da pečete na roštilju. 3. Povrće, ribu i plodove mora kao i piletinu potrebno je marinirati barem 15 minuta pre termičke obrade, a svinjetinu i junetinu barem pola sata pre stavljanja na roštilj. Svakako, ukus će biti bolji što duže držite namirnice u marinadi. 4. Pre stavljanja mesa i ribe na roštilj, odstranite veće komade iz marinade s površine kako ne bi izgorelo. Ostatak marinade bacite.
Napišite nam da li vam se ovako spremljeno meso i povrće dopada!