probajte

Najbolje italijansko predjelo od ostatka pirinča: Ovako to pravi majstor! (RECEPT)

Arancini di riso su pržene loptice pirinča punjene sirom ili nekom drugom namirnicom. To tradicionalno italijansko jelo obično se priprema kada treba potrošiti višak rižota od prethodnog dana...

Recepti
Autor:
Najbolje italijansko predjelo od ostatka pirinča: Ovako to pravi majstor! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za kuglice:

  • 300 g kuvanog rižota (ili kuvanog pirinča)
  • 150 grama hlebnih mrvica
  • 1 jaje
  • 4 kašike narednanog sira parmezana
  • šaka iseckanog svežeg peršuna
  • so i biber po želji

Nadev za kuglice

  • 100 grama sira mocarela

Priprema:

1. U rižoto (ili kuvani pirinač) dodajte jaje, hlebne mrvice, narendani parmezan, sveži peršun i začine, sve zajedno dobro promešajte dok ne dobijete lepljivu smesu. 2. Od dobijene smese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa je napunite sirom ili nekim drugim nadevom poput sosa bolonjez. 3. Ponovo zamesite kuglicu pa je umočite u jaje pa u hlebne mrvice. 4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu. 5. Poslužite ih s sosem po želji. Prijatno! U videu Food Tubea pogledajte kako stari italijanski lisac Đenaro Kontaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs