Sastojci za kuglice:
- 300 g kuvanog rižota (ili kuvanog pirinča)
- 150 grama hlebnih mrvica
- 1 jaje
- 4 kašike narednanog sira parmezana
- šaka iseckanog svežeg peršuna
- so i biber po želji
Nadev za kuglice
- 100 grama sira mocarela
Priprema:
1. U rižoto (ili kuvani pirinač) dodajte jaje, hlebne mrvice, narendani parmezan, sveži peršun i začine, sve zajedno dobro promešajte dok ne dobijete lepljivu smesu. 2. Od dobijene smese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa je napunite sirom ili nekim drugim nadevom poput sosa bolonjez. 3. Ponovo zamesite kuglicu pa je umočite u jaje pa u hlebne mrvice. 4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu. 5. Poslužite ih s sosem po želji. Prijatno! U videu Food Tubea pogledajte kako stari italijanski lisac Đenaro Kontaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.