Koža pileta je veoma bogata masnoćama, te se u mnogim receptima preporučuje da se ukloni.
Ljudima koji imaju problem sa holesterolom se preporučuje da ne jedu kožu pileta, upravo zbog velikog sadržaja masnoće.
Uklanjanje pileće kože nije zahtevan zadatak, ali ako to radite pravilno.
Sve što vam je potrebno jesu oštar nož, daska i pile koje nije smrznuto.
Domaći rolat od limuna: Božanstveni desert koji ćete pamtiti! (RECEPT)
- U slučaju da postoje zaostala pera po koži, najpre njih odstranite, kako ne bi kasnije došla u dodir sa mesom.
- Oko nogu i krila postoji deblji potkožni sloj, koji treba pažljivo odstraniti nožem, ali vodite računa da ne povredite meso pileta.
- Počnite da odstranjujete sloj između kože i mesa lagano zasecajući nožem i na taj način oslobodite kožu. Upravo zbog toga pile treba da bude dobro odleđeno.
- Pažljivo ponavljajte postupak sa svih strana pileta i nakon kraćeg vremena na njemu više neće biti kožice.
Nakon toga, kada je vaše pile očišćeno od kože, možete nastaviti sa daljom pripremom.
Lešnik krem kocke su nezaboravne: Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati! (RECEPT)