Sastojci za patišpanj:
- 4 jaja
- 80 grama šećera
- malo praška za pecivo
- 120 grama brašna
- so
Sastojci za fil:
- 1/2 kesice želatina
- 250 grama maskarpone sira
- sok i rendana kora limuna
- 40 grama šećera
- 120 ml pavlake
- šećer u prahu
- sok od limuna
Lešnik krem kocke su nezaboravne: Kada ih jednom probate, uvek ćete im se vraćati! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Čvrsto umutite belanca dodajući so i 40 grama šećera.
- Žumanca penasto umutite sa preostalim šećerom.
- Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve dodajte umućenoj masi od jaja.
- Dobro umućeno testo izručite na prethodno pripremljen kalup obložen masnim papirom.
- Pecite 10 minuta.
- Ispečen patišpanj izručite na krpu posutu šećerom i pažljivo skinite masni papir.
- Pomoću krpe polako uvijte još topao rolat, te potopite želatinom.
- Maskarpone izmešajte sa limunovim sokom, korom i šećerom.
- Izmešajte želatin sa 3 kašike maskarponea i dodajte ostalom kremu.
- Čvrsto umutite pavlaku i dodajte masi.
- Rolat odvite, premažite pripremljenim kremom, ostavljajući pri tom slobodnu ivicu.
- Ponovo urolajte nafilovan patišpanj i ostavite da se hladi oko 3 sata.
- Pre serviranja, rolat pospite debelim slojem šećera u prahu i isecite ga na šnite jednake debljine.
- Garnirajte kriškama tanko isečenog limuna.
Kapućino kolač: Ništa sočnije, kremastije i slađe niste probali! (RECEPT)