Sastojci:

  • 800 ml pelata
  • 55 grama zelenog sočiva
  • 220 grama sušene testenine za lazanje
  • 1 i po litar bujona od povrća
  • 120 grama svežeg spanaća
  • 2 kašičice koncentrata paradajza
  • 1 češnjaka belog luka
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica maslinovog ulja


Priprema:


1. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte iseckani luk i pržite ga tri do četiri minuta dok ne postane poluproiziran.

2. Dodajte beli luk, koncentrat paradajza, sušeni bosiljak i origano pa kuvajte još dva, tri minuta.

3. U lonac dodajte pelat , bujon od povrća i sočivo. Pustite da tekućina provri. Kuvajte sve zajedno oko deset minuta.

4. Kad sočivo postane napola kuvano, iscepkajte komadiće testenine za lazanje i ubacite u supu. Sve zajedno kuvajte još 10 do 15 minuta dok se testenina i sočivo ne skuvaju do kraja.

5. Na kraju kuvnja umešajte sveže listiće spanaća i odmah poslužite.

Prijatno!


Preferirate li petkom jesti posnu hranu, ovaj je recept idealan za vas. Temeljen je na sočivu koja obiluje belančevinama i paradajzu.