Sastojci:
- 800 ml pelata
- 55 grama zelenog sočiva
- 220 grama sušene testenine za lazanje
- 1 i po litar bujona od povrća
- 120 grama svežeg spanaća
- 2 kašičice koncentrata paradajza
- 1 češnjaka belog luka
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
1. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte iseckani luk i pržite ga tri do četiri minuta dok ne postane poluproiziran. 2. Dodajte beli luk, koncentrat paradajza, sušeni bosiljak i origano pa kuvajte još dva, tri minuta. 3. U lonac dodajte pelat , bujon od povrća i sočivo. Pustite da tekućina provri. Kuvajte sve zajedno oko deset minuta.
4. Kad sočivo postane napola kuvano, iscepkajte komadiće testenine za lazanje i ubacite u supu. Sve zajedno kuvajte još 10 do 15 minuta dok se testenina i sočivo ne skuvaju do kraja. 5. Na kraju kuvnja umešajte sveže listiće spanaća i odmah poslužite.
Prijatno!