Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 veliko jaje
- Prstohvat soli
- 100 g šećera
- 120 ml bademovog mleka
- 60 ml suncokretovog ulja
- 60 ml grčkog jogurta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g svežih borovnica
- 2 kašike brašna
Čokoladni mus od 3 sastojka: Lepša, a lakša poslastica ne postoji! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa, a kalup za 12 mafina premažite maslacem i pospite s malo brašna.
- Pomešajte brašno s praškom za pecivo i soli.
- Umutite jaja sa šećerom pa dodajte mleko, ulje, grčki jogurt i ekstrakt vanile.
- Ubacite brašno, te lagano promešajte drvenom kašikom.
- Borovnice umešajte u brašno, a potom u smesu za mafine.
- Napunite ¾ kalupa pa na vrh dodajte još neku borovnicu.
- Pecite ih pet minuta na 220 Celzijusa, a potom smanjite temperaturu na 190 i pecite još 15-20 minuta.
- Ako na čačkalici bude nekoliko mrvica, ali ne i mekano testo, znaćete da su gotovi.
- Ostavite mafine da se ohlade pre serviranja.
Pahuljaste američke palačinke: Ovaj doručak će vas raspametiti! (RECEPT)