Sastojci:
- 130 grama prosejanog glatkog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 2 kašike belog šećera
- 180 ml + 2 kašike mleka
- 1 veliko jaje
- 2 kašike maslaca
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- suncokretovo ulje
Najmekše kiflice na svetu: Domaće testo koje će nestati za tren oka! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi umutite jaja s mlekom, ekstraktom vanile i otopljenim maslacem. Ali vodite računa da se maslac ohladi.
- Sipajte mokre sastojke u smesu brašna i dobro promešajte.
- Ostavite da testo odstoji desetak minuta.
- Zagrejte malo ulja u tiganj, pa oblikujte palačinke od tri do četiri kašike smese.
- Palačinku okrenite kad poprimi zlatnu boju i na površini se stvore mali mehurići.
- Pecite je još minut s druge strane, proveri boju pa je izvadite.
- Ponovite postupak s ostatkom testa.
Šejk od malina, višanja i čia semenki: Desert kakav ćete odmah poželeti! (RECEPT)