Sastojci:
- 1.1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 300 ml ulja
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 50 grama svežeg kvasca
- 1 jaje (za premazivanje)
- susam za posipanje
- 1 margarin
Manastirske paprike: Posni ručak za zdrav način života! (RECEPT, VIDEO)

Priprema:
- U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe.
- U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko sa nadošlim kvascem.
- Dodajte brašno i zamesite testo, pa ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
- Nadošlo testo podelite na tri dela, te svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm.
- Nožem isecite na 12 delova ili 16 ako želite manje kiflice.
- Margarin (50 grama) istopite i pomoću četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice.
- Slažite na pleh na koji ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.
- Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom.
- Po želji na svaku kiflicu možete dodati i malo parče margarina.
- Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 Celzijusa oko 18-20 minuta.
Milanske šnicle: Tajna dobro spremljenog mesa, leži u ovome! (RECEPT, VIDEO)
(Stil.Kurir.rs)