Sastojci:
- 170 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičica soli
- 1 kašičica belog sirćeta
- 5 kašika ulja od kokosa
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 250 ml vode
Koji sos ide uz koju testeninu: Ovakva će svaki put biti savršena!
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te namastite pravougaoni kalup (oko 40 x 24 cm) ili obložite papirom za pečenje.
- Pomešajte u posudi sve suve sastojke,te napravite tri udubljenja.
- U svako udubljenje stavite sirćet, ekstrakt vanile i ulje od kokosa.
- Prelijte vodom te sve dobro umutite.
- Probajte testo ako želite jači ukus vanile, onda dodajte još malo ekstrakta.
- Stavite testo u kalup i pecite 25 do 30 minuta (isprobajte čačkalicom da li je pečeno.).
- Kada se ispeče ostavite kolač da se hladi 10-ak minuta, te izvadite iz kalupa
- na kuhinjskoj rešetki da se potpuno ohladi.
Savet:
- Pomešajte malo mlake vode sa šećerom u prahu i malo soka od limuna, te prelijte kao glazuru.
- Ostavite u frižideru da se ohladi.